Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό

2012-06-08 02:00

 

Συνάντηση Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό PDF Εκτύπωση E-mail

Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2012 12:19

 Τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο συνάντησε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος τους ενημέρωσε για την πρόσφατη ειρηνική του επίσκεψη στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Ο κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τους Σεβ. Μητροπολίτες Κερκύρας κ. Νεκτάριο και Ελασσώνος κ. Βασίλειο, είπε ότι ήταν γόνιμη η δεκαήμερη επίσκεψη του στη Ρωσία και μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει και επί 45 λεπτά, μαζί με τον Ρώσο Πατριάρχη, συζήτησαν τόσο τη συνεργασία των δύο Εκκλησιών όσο και τις σχέσεις Ελλάδας - Ρωσίας.

«Μιλήσαμε για την σύσφιγξη των σχέσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο της Ρωσίας και για ανάγκη οικονομικής στήριξης και βρήκαμε ανταπόκριση», ανέφερε ο Μακαριώτατος.

«Η επίσκεψή σας ήταν σημαντική, χρειαζόταν εκεί, γιατί, όπως είπατε και σεις, είχε και πολιτική μορφή. Ο Πούτιν είναι εγνωσμένης αξίας φίλος της Ελλάδας με το ενδιαφέρον που δείχνει και τις επισκέψεις του στο Άγιον Όρος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: «Για πολλά θέματα εσείς παίζετε και εξισορροπητικό ρόλο».

Στις 4 το απόγευμα ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό κ. Π. Πικραμμένο και τον ενημέρωσε για το αποτέλεσμα του ταξιδιού του στη Ρωσία.

 



Πηγή:www.capital.gr

 

φωτό: Χρ. Μπόνης / ΙΑΑ

pikr

pikr2

2